Nieuws: The Square: passage én rustpunt in het Central Business District

Het buitengebied van het Central Business District (CBD) heeft een upgrade gekregen. Tussen het Hilton Hotel en The Base is ‘The Square’ gerealiseerd: een publieksplein met twee functies. Zo is het een prettige passage waarlangs je makkelijk doorsteekt naar WTC Schiphol Airport, de terminal en Schiphol Plaza. Of andersom, richting The Base, The Outlook en het Schipholgebouw. Maar waarom doorlopen? The Square is ook een prima plek om tijdens de lunch een broodje te eten. Of om even een frisse neus te halen, met of zonder je laptop.

Gepubliceerd op: 1 december 2017

Kunstzinnige hightech

The Square heeft een paar bijzondere elementen die het plein heel aantrekkelijk maken voor een wandeling of kort verblijf. Zo zie je er twee soorten zuilen staan: één met artistieke LED-verlichting en voor de nodige kleur vier kolom men met een meer kunstzinnige invulling. Blauwe glittertegels wijzen je de weg, waarvan sommige voor je oplichten zodra het donker wordt. Rond het plein zijn aan twee zijden zitflanken gemaakt, als in een klassiek amfitheater. Hier zit je tussen het groen; ideaal om even tot rust te komen, inspiratie op te doen of in een prettige omgeving met een collega te overleggen.

the-square

Zomerse inwijding

The SquareInmiddels is The Square al volop in gebruik. Om alvast ‘kennis te maken’ met het plein, werden er deze zomer allerlei activiteiten georganiseerd, speciaal voor Schiphol CBD-werknemers. In augustus daagden ze elkaar bijvoorbeeld uit voor een potje Hollandse Spelen, haalden ze bij de foodtruck een ijsje en gingen ze met het team of de afdeling op de foto. In september luisterden ze aandachtig naar een inspirerende spreker van School of Life en genoten ze tijdens de lunch van een singer-songwriter. Op 21 september is The Square feestelijk geopend en bezocht door meer dan 200 Spot community leden.

Of je nu werkt op Schiphol of er alleen op bezoek bent, dat maakt niet uit. The Square is een multifunctioneel plein voor iedereen!