Spacemaker: deelplatform voor vergaderruimtes op Schiphol

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
17 oktober

In de vele kantoren op Schiphol vind je vergaderruimtes in allerlei soorten en maten. Waar de ene organisatie kampt met een tekort, heeft de andere juist meeting rooms over. Daar ligt dus letterlijk ruimte voor verbetering. Schiphol Real Estate speelt hier handig op in met Spacemaker: een soort Airbnb voor vergaderruimtes.

Internationale ontmoetingsplek

Professionals uit Nederland en de rest van de wereld gebruiken Amsterdam Airport Schiphol steeds vaker als ontmoetingsplaats. De gunstige ligging en internationale verbindingen hebben daarbij altijd een belangrijke rol gespeeld, maar er zijn nu een heleboel nieuwe redenen om er een meeting of brainstorm te organiseren. Via Spacemaker kun je namelijk allerlei inspirerende ruimtes op de luchthaven reserveren waar je normaal gesproken niet komt: van art gallery tot bloemenkas.

De perfecte plek voor een meeting

Schiphol Spacemaker is een platform waar bedrijven gemakkelijk hun eigen vergaderruimtes te huur aanbieden of snel zelf een geschikte vergaderruimte reserveren. Ideaal wanneer alles in je eigen kantoor is volgeboekt, je meeting room juist vaak leegstaat of je gewoon toe bent aan een inspirerende nieuwe omgeving. Een bijkomend voordeel: gebruikers komen in contact met allerlei andere mensen en bedrijven.

 Deze slimme online matchmaker faciliteert niet alleen het boekingsgedeelte, maar neemt degenen die een ruimte boeken of verhuren ook allerlei taken uit handen. Van catering tot facturatie.

Testfase een groot succes

Tijdens de eerste maanden van de Spacemaker pilot, die begin 2017 is gestart, zijn relevante inzichten verzameld en belangrijke doelen behaald. Zo groeide het aanbod van vergaderruimtes sterk en nam de bekendheid van het platform toe. Vanuit kantoren en andere organisaties op de luchthaven is er veel vraag naar inspirerende ruimtes voor collega’s en relaties. Ze maakten gebruik van Spacemaker wanneer er op een gewenst moment geen geschikte interne accommodatie beschikbaar was of wanneer er gezocht werd naar een inspirerende ruimte buiten eigen kantoor.

Nu schaalvergroting op Schiphol

In de huidige tweede fase van de pilot rolt Schiphol Real Estate het concept verder uit. In de komende maanden wordt het platform geoptimaliseerd én kunnen alle organisaties van de kantoren- en bedrijventerreinen op Schiphol vergaderruimtes (ver)huren via het platform. Ook organisaties uit de regio kunnen nu hun interesse voor het huren van een vergaderruimte op Schiphol kenbaar maken.

Zo zorgen we ervoor dat faciliteiten op de luchthaven beter worden benut en kunnen we meer dan 65.000 medewerkers van verschillende bedrijven verbinden.

Nu gelijk (ver)huren

Spacemaker is een initiatief van Schiphol Real Estate. Ga naar schipholspacemaker.nl voor meer informatie of om gelijk een vergaderruimte te (ver)huren.