Business Controller Portfoliomanagement Schiphol Real Estate

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Schiphol luchtfoto
3 juli

Schiphol Group. A world of opportunities.

Schiphol heeft de ambitie om de wereld dichterbij te brengen. Wij willen één van de meest toonaangevende luchthaven ondernemingen zijn. Een commercieel bedrijf met een ondernemende bedrijfsvoering en een maatschappelijke functie, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Onze medewerkers, in totaal 2.000, zijn van groot belang in het bereiken van ons doel: Europe’s preferred airport.

Schiphol Real Estate is als onderdeel van Schiphol Group verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van vastgoed op en rondom Schiphol. Doelstelling hierbij is dat het luchthavengebied een aantrekkelijke vestigingsplaats is voor bedrijven en een locatie om prettig te verblijven. Er is een grote variëteit aan hoogwaardig vastgoed zoals het nieuwe Hilton hotel, kantoorpanden, logistieke gebouwen en te verhuren ruimtes in de Terminal. Binnen deze afdeling is een nieuwe plek ontstaan voor een zelfverzekerde en leergierige Business Controller.

In deze nieuwe rol treed je op als business partner voor de Portfoliomanagers gebouwen (Kantoren, Vracht, Terminal) en hun teams en voor de Portfoliomanagers Grond. Je daagt de business mee uit ambitieuze doelen te stellen en deze te realiseren. Je hebt oog voor vernieuwing en je haalt kennis van ‘buiten naar binnen’ door een externe blik. Daarbij ben je een stevige sparringpartner en adviseer je gevraagd en ongevraagd. De rol is gepositioneerd binnen het Controlteam van Schiphol Real Estate, waarbij je rapporteert aan de Business Controller Portfoliomanagement en samen werkt met een Financial Controller en drie Accounting medewerkers. Je bent het financiële geweten van de afdeling Portfoliomanagement, waarin Property en Portfoliomanagers gebouwen en grondposities beheren en daarbij streven naar een optimaal rendement. Je zal je onder andere richten op het volgende:

  • Verantwoordelijk voor elementen uit de Planning & Control cyclus voor Portfoliomanagement, zoals het tactisch planproces;
  • Je fungeert als (overtuigend) sparringpartner voor de Financial Controller bij reporting;
  • Verantwoordelijk voor de analyses van gebouw- en grondtaxaties;
  • Je signaleert interne en externe trends vervolgens bespreekt je deze met de Portfoliomanagers;
  • Meten is weten: data analytics & kwalitatief onderzoek weet je goed in te zetten om relevante management informatie uit te genereren;
  • Je stelt (mede) business cases op voor investeringen, verhuurcontracten en innovatieve concepten;
  • Je begeleidt verdere optimalisatie met betrekking tot het nieuwe vastgoedmanagementsysteem (systeemoptimalisatie, reporting, risicobeheersing).

Het profiel

Je hebt een afgeronde post HBO danwel academische opleiding bedrijfseconomie/ bedrijfskunde of vergelijkbare opleiding. Je hebt minimaal 4 tot maximaal 8 jaar ervaring in een (business) control functie en bent toe aan een tweede stap in je carriere. Ervaring op het gebied van (commercieel) vastgoed is een pré. Je hebt excellente kennis van Excel en BI tooling. Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent resultaat gericht. Je bent een teamplayer, hebt een brede blik en maakt makkelijk contact. Je bent in je element in een dynamische, commerciële omgeving, bent energiek en denkt in oplossingen. Daarbij communiceer je positief kritisch en overtuigend.

Het aanbod

  • Je kunt rekenen op een marktconform salaris (o.b.v. 36 uur) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • We geven je ruimte voor ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Zo is er een persoonlijk duurzaam inzetbaarheidsbudget (voor o.a. opleiding, coaching, sporten, verlof) en een Bring Your Own Device budget;
  • Met behulp van flexibele werktijden bepaal je zelf een optimale werk/privé balans;

Verder krijg je de kans om in een inspirerende werkomgeving samen te werken aan unieke projecten met collega’s die oprecht trots zijn op hun bijdrage aan Europe’s Preferred Airport.

Interesse?

Heb je inhoudelijke vragen na het lezen van deze vacature? Neem dan contact op met Monique Zuidam-Smits, Business Area Controller, via zuidam_m@schiphol.nl

Heb je vragen over het sollicitatieproces neem dan contact op met onze Recruiter, Gretsen de Jong via gretsen.de.jong@schiphol.nl. Direct solliciteren? Stuur je motivatiebrief en CV naar Gretsen de Jong via gretsen.de.jong@schiphol.nl.Dit kan tot uiterlijk 12 juli.

Acquisitie op vacatures wordt niet op prijs gesteld.