The Base

Na een herontwikkeling van ruim 2 jaar werd The Base op 8 april 2015 met een spectaculair live optreden van Racoon geopend. De grote verbouwingen zijn gereed en het resultaat is prachtig geworden. Een nieuwe entree, een spectaculair atrium en een passage maken het voormalige kantorencomplex Triport 1, 2,3 tot het nieuwe hart van zakelijk Schiphol.

Het oorspronkelijke ontwerp van architectenbureau Van den Broek en Bakema dateert uit de jaren 90 en telt drie gebouwen. Het geheel staat boven op een gezamenlijke, half verdiepte parkeergarage. Voornaamste doel van de herontwikkeling was het bestaande gebouw opener en gastvrijer te maken en meer één geheel te laten zijn. Duurzaamheid was daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Er is gekozen voor de BREEAM-systematiek, resulterend in het certificaat Very Good.

De naam The Base verwijst naar de nieuwe functie van het gebouw: het is dé plaats voor alle basisvoorzieningen op Schiphol Central Business District. Het bevat niet alleen een bedrijfsrestaurant, café en een Starbucks, maar ook 24/7 kinderopvang, een Regus Business Center, een gameroom, een bibliotheek en sportfaciliteiten in Healthclub the Base. Om deze functies mogelijk te maken, was een grondige metamorfose nodig. Op de garage is hiertoe een passage gerealiseerd die alle gebouwen op begane grond niveau met elkaar verbindt. Daarnaast zijn op dit niveau gemeenschappelijke buitenterrassen en een nieuw atrium gecreëerd.

Kader:

  • Locatie: Evert van de Beekstraat, Schiphol CBD (Centrum)
  • Herontwikkelingsperiode: 2012 – januari 2015
  • Opdrachtgever : Schiphol Real Estate
  • Architect: Greig & Stephenson
  • Hoofdaannemer: BAM
  • Projectmanagement: Brains to Build
  • Constructeur: ABT
  • Installaties: Halmos
  • Veiligheid/akoestiek: Peutz

 

Wilt u huren in The Base? Klik hier voor het aanbod