Publieksplein op parkeerterrein tussen The Base en Hilton Schiphol

Tussen het nieuwe Hilton hotel en kantoorgebouw The Base ligt parkeerplaats P15. In de gebiedsvisie van Schiphol Real Estate voor Schiphol Central Business District (CBD) is op deze locatie een pleinachtig gebied ingetekend.

Dit publieke gebied wordt een open schakel tussen de terminal met het Hilton en het WTC en het kantorengebied met o.a. The Base, the Outlook en Avioport.

In samenwerking met Architecten & Design bureau PORTLAND. uit Londen heeft Schiphol Real Estate een plan ontwikkeld voor een publieke ruimte met een plein en amfitheater, veel groen, een fontein en fraaie lichtelementen. In het amfitheater kunnen bijeenkomsten en bijvoorbeeld een markt worden georganiseerd. Er komen bovendien voorzieningen om buiten te sporten. Ontspanning, ontmoeting en beleving staan centraal in het gebied. De impressies geven een eerste indruk van de plannen.

De uitvoering zal aan het eind van het jaar gaan starten. Voor de zomer 2016 wordt het project afgerond. We houden u op de hoogte van de voortgang!