Schiphol Real Estate en Microsoft bevestigen partnership

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
Schiphol
8 juni

Microsoft en Schiphol Real Estate hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van de huurovereenkomst en hun partnership in The Outlook op Schiphol Central Business District (CBD). Doel van het partnership is het creëren van het meest ‘smart & connected’ gebouw én gebied in Nederland door het toepassen van de laatste technologieën. The Outlook zal een meer open karakter krijgen, waarbij Microsoft haar partners en andere tech bedrijven uitnodigt om samen te werken aan smart technologie ontwikkelingen. Microsoft zal minder oppervlakte in The Outlook afnemen waardoor meer ruimte ontstaat voor collaboratie met partners. Deze meters zullen door haar partners in het smart technology eco systeem worden gehuurd. Door de implementatie van een open data infrastructuur wordt het gehele eco-systeem in smart technologie in staat gesteld om slimme gebouw en lifestyle toepassingen te ontwikkelen.

 Jan Willem Weissink, Directeur Schiphol Real Estate: “Dit is de perfecte stap in onze ambitie om Leading Digital Airport te worden. Als gebieds- en gebouw eigenaar creëert Schiphol Real Estate een Smart Schiphol Central Business District waarbij wij ons niet alleen beperken tot slimme oplossingen op gebouw-niveau, maar juist ook op de integratie en koppeling van slimme gebouwen met de omgeving, parkeergarages, gebruikers, bezoekers en het openbare gebied.”

 Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur Microsoft Nederland: “Ons nieuwe kantoor in The Outlook staat voor de volgende stap van het nieuwe werken dat we alweer 10 jaar geleden hebben geïmplementeerd. We hebben mensen en de samenwerking met klanten en partners nog centraler gezet, vanzelfsprekend ondersteunt door de meest innovatieve technologie. Het is een volgende stap in onze reis naar productiviteit, vitaliteit, duurzaamheid en groei. De open manier van samenwerken met onze klanten en partners, maar ook als organisatie, wordt een wereldwijd voorbeeld waarbij slimme toepassingen voor gebouw en omgeving worden ontwikkeld. Microsoft Nederland wil iedereen het maximale uit de mogelijkheden van vandaag en morgen laten halen, ons nieuwe kantoor wordt daar een positieve stimulans op.”

 The Outlook is een 36.000 m² groot kantoorverzamelgebouw op Schiphol CBD op 10 minuten lopen van de terminal. Microsoft is bij de verlenging van de huurovereenkomst bijgestaan door haar adviseur JLL, Eversheds en Kennedy van der Laan. Schiphol Real Estate is geadviseerd door CBRE en bGrid.

                                   

Over Schiphol

Schiphol vernieuwt continu, het is een gebied waar jaarlijks miljoenen mensen doorheen rijden, lopen en vliegen en waar zo’n 65.000 mensen werken en ruim 600 bedrijven gevestigd zijn. Niet alleen in en rond de terminal, maar ook in het gebied voor de terminal, Schiphol Central Business District, gebeurt de komende jaren veel. Schiphol Real Estate, de gebiedsontwikkelaar, ontwikkelt dit gebied tot één van de meest efficiënte en kosmopolitische vestigingslocaties van Nederland. Schiphol Real Estate,100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in, het beheer van en de exploitatie van commercieel vastgoed op en om luchthavens.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie neemt u contact op met persvoorlichting Schiphol Group, 020 601 26 73 of email press@schiphol.nl of

Microsoft Persdesk, persdesk@microsoft.com, 020- 500 25 55