Nieuws: Schiphol-Oost magneet voor creatieve industrie

Op Schiphol-Oost is reclamebureau XXS AMSTERDAM gevestigd. Zeventig mensen werken er aan Nederlandse en internationale merken als HEMA, Werkspot, Hello Fresh en Travel Bird. Hun missie: creativiteit inzetten als middel om merken en bedrijven te laten groeien.

Gepubliceerd op: 15 februari 2017

“We worden vaak gezien als game changer of challenger bureau van Nederland”, vertelt Piet Hein Smit, een van de drie partners van XXS. “Door de snelheid waarmee markten zich ontwikkelen, moeten bedrijven ook veranderen. Wij helpen ze daarbij. Verander je niet dan overleef je niet. Onze eerste klant was easyJet. De eerste low cost airline die de luchtvaart definitief heeft veranderd. easyJet was trouwens ook de reden waarom we 18 jaar geleden voor een kantoor op Schiphol kozen. Maar ook pechhulp Route Mobiel, Tele-2 en discounter Dirk, hebben we geholpen om gevestigde partijen te challengen.”

Extra extra klein

“We werken graag in kleine, hechte teams samen met de opdrachtgever. Vandaar onze naam XXS. De rol van de opdrachtgever is groot. Hij kent zijn business als geen ander toch? We zijn ontzettend resultaatgericht en zetten alle middelen in om de doelstelling van onze klant te bereiken. Vaak moeten daarbij complexe zaken ook nog eens snel en efficiënt geregeld worden. Daarom hebben we er voor gekozen strategie, creatie, productie, studio’s, online en design onder één dak te hebben. Dat is voor onze klanten erg prettig. Eén bureau, één aanspreekpunt en alles in huis.”

Uitzicht op hangar, terminal en platform

We hebben nooit een moment spijt gehad dat we voor Schiphol-Oost hebben gekozen. XXS is uitstekend bereikbaar voor onze klanten. Ook onze internationale klanten. Ze landen, we pikken ze op en binnen een kwartier kunnen we starten met de meeting. Maar minstens zo belangrijk is de dynamiek van deze plek. Ons pand met uitzicht op de platforms, terminals, hangars en op het centrum van Schiphol. Waanzinnig inspirerend! Dat vinden onze klanten ook.”

Erfgoed en creatieve industrie

“Het idee dat de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis op deze plek is begonnen, doet wat met het hele gebied. Creatieve bedrijven vestigen zich graag in gebieden die een industriële betekenis of erfgoed kennen. Kijk maar naar het NDSM gebied of naar Amsterdam-Noord. Ik denk echt dat Schiphol-Oost een magneet voor creatieve industrie kan zijn. Het biedt een prachtige mix van verbinding, beleving, geschiedenis en vestigingsmogelijkheden.”

2017 Februari XXS-Entree 2