Hilton Schiphol wint adembenemende award

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone
7 december

Hilton Amsterdam Airport Schiphol heeft in november een adembenemende award gewonnen: de European Hotel Design Award voor het beste nieuwbouwhotel van 2016. Met 433 kamers, 1.800 vierkante meter aan vergader- en evenementruimte en gedurfde architectuur versloeg het Hilton tal van internationale hotels.

Dankzij de bijzondere kubusvorm en de opvallende ruitpatronen op de gevel is het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol een imposant herkenningspunt op de luchthaven geworden. Het hotel is eigendom van Schiphol Real Estate en is ontworpen door het gerenommeerde Nederlandse bureau Mecanoo architecten. De architectuur, in combinatie met het interieurontwerp van het Britse bureau The Gallery HBA, geven het Hilton een internationaal aanzien met een Hollands karakter.

Beste nieuwe hotelprojecten

De European Hotel Design Awards worden jaarlijks toegekend aan architecten en ontwerpers van de beste nieuwe hotelprojecten in Europa. De jury beoordeelt onder andere op creativiteit, innovatie en kwaliteit. In de categorie architectuur nieuwbouw versloeg het Hilton op Schiphol o.a. concurrenten uit Istanbul, London en München.

Ideaal aankomst- en vertrekpunt

De eerste gasten verblijven sinds december 2015 in het Hilton Schiphol. Zij kunnen rekenen op imposante ruimtes, luxe voorzieningen, heerlijke restaurants en een gastvrij onthaal. Het hotel is direct verbonden met de luchthaven en daardoor een ideaal aankomst- en vertrekpunt voor de meer dan 300 (vlieg)bestemmingen over de hele wereld.