Top

Hilton Hotel Schiphol

Hilton Hotel Schiphol

Donderdag 17 december opende Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol de deuren voor de eerste gasten. Het nieuwe hotel van 40.150 m2 is met 433 kamers het grootste hotel op Schiphol.

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol is van buiten een architectonische landmark, van binnen alles wat een hotel een tophotel maakt. Het nieuwe hotel heeft 23 vergaderzalen, een ballroom, een restaurant, bar, een executive lounge, spa en fitness, een groot atrium waar de lobby en receptie deel van uitmaken. Het nieuwe Hilton Schiphol staat op een prominente locatie langs de toegangsweg naar de terminal  en is nu al een echte icoon op de luchthaven. De entree van het hotel, met een groot atrium met een 35 meter hoog glazen dak, vormt het hart van het nieuwe hotel. Het interieur is geïnspireerd op Nederlandse elementen die bezoekers op vele manieren zullen verrassen. Een overdekte promenade verbindt het nieuwe Hilton-hotel direct met de terminal van de luchthaven.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een ontwerp van architectenbureau Mecanoo. Het interieur is ontworpen door The Gallery HBA uit Londen. Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Hotel Property Company, een volledige dochter van Schiphol Real Estate, en wordt door Hilton Worldwide gemanaged.

Het hotel ligt tegenover de luchthaventerminal op Schiphol Centrum. Dit gebied, Schiphol Central Business District (CBD), is een van de meest kosmopolitische vestigingslocaties van Nederland, waar de komende jaren veel gebeurt.

Ontwikkelaar en investeerder: Schiphol Hotel Property Company, een onderneming van Schiphol Real Estate.
Architect: Mecanoo Architecten (Delft)
Interieurarchitect: Hirsch Bedner Associates (Londen)